WerkPro https://www.werkpro.nl voor wie zonder werk zit, maar wel verder wil Wed, 11 Dec 2019 14:24:58 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3 https://www.werkpro.nl/wp-content/uploads/2017/05/cropped-logo_element-300x300-32x32.png WerkPro https://www.werkpro.nl 32 32 Wereldfietsers terug naar Stad https://www.werkpro.nl/nieuws/wereldfietsers-terug-naar-stad/ Wed, 11 Dec 2019 13:00:46 +0000 https://www.werkpro.nl/?p=209494 Het bericht Wereldfietsers terug naar Stad verscheen eerst op WerkPro.

]]>
Martijn de Jong Posthumus en Mariëlle van der Sluis – de fietsers van Fietsen voor Kinderfietsen – komen terug naar stad!        
Donderdagochtend 12 december om 10.45 uur fietsen ze het schoolplein van basisschool de Wegwijzer in Selwerd op. Daar maken ze bekend hoeveel kinderfietsen er zijn opgehaald en hoeveel kilometer ze in totaal hebben gefietst.

Hoge pieken en diepe dalen
Ruim anderhalf jaar geleden begonnen Martijn en Mariëlle op hetzelfde schoolplein aan hun tocht naar de Groningse partnersteden in het Oosten van China. De monstertocht van meer dan 20.000 kilometer voerde het duo over hoge pieken en diepe dalen; zowel letterlijk als figuurlijk. Zo fietste het stel boven de 4000 duizend meter in het Pamir- en Himalaya gebergte; reden zij door de mooiste landschappen van droge woestijnen tot groene jungles en ontmoetten zij heel veel gastvrije mensen. Maar er waren ook minder leuke kanten van de reis zoals ziektes; fietsen met verzengende hitte of bijtende kou en problemen met de aanvraag van het Chinese visum. Afgelopen mei kwamen Martijn en Mariëlle aan in de Chinese partnersteden (Xi’an en Tianjin) met een brief van voormalig burgemeester Den Oudsten. Aldaar besloot het duo dat ze het fietsen nog niet zat waren en dat ze ook nog het grootste stuk terug naar huis zouden trappen. Bij aankomst in Groningen staat de teller op 36 doorkruiste landen.

Succesvolle actie
Het belangrijkste doel van de reis is om zoveel mogelijk kinderfietsen in te zamelen voor Groningse kinderen uit minimagezinnen. In Groningen groeit 1 op de 5 kinderen op in een gezin waar weinig geld is voor muziekles, een gezond ontbijt of een fiets. Omdat het duo vindt dat ieder kind in fietsstad Groningen een fiets moet kunnen hebben, zijn zij in actie gekomen. Met de aandacht voor de reis roept het stel Groningers op om tweedehands kinderfietsen te doneren. Ook zijn er in het afgelopen anderhalf jaar acties georganiseerd in Groningen zoals de fietsenvoorkinderfietsen kerstboom van 2018, de Bommenberendborrel van Rotaract, de sponsorloop van basisschool de Wegwijzer en de verzamelactie van expeditie Grunnen. De fietsen worden opgeknapt door WerkPro en verspreidt door Stichting Leergeld. Vorige maand maakte het duo bekend dat het doel van 500 kinderfietsen is gehaald. Op het schoolplein in Selwerd maakt het stel bekend hoeveel kinderfietsen er exact zijn gedoneerd.

Doneren nog steeds mogelijk
Omdat er nog steeds vraag is naar kinderfietsen blijft doneren mogelijk. Heb je nog een kinderfiets over en wil je daar een ander kind blij mee maken? Kijk dan op www.fietsenvoorkinderfietsen.nl of kijk op de website van Stallingen.

Het bericht Wereldfietsers terug naar Stad verscheen eerst op WerkPro.

]]>
“Ik voel me hier ontzettend gewaardeerd en vind het fijn dat ik op deze manier van betekenis kan zijn” https://www.werkpro.nl/werken-bij/vrijwilliger-bernlef/ Wed, 04 Dec 2019 13:00:28 +0000 https://www.werkpro.nl/?p=209479 Het bericht “Ik voel me hier ontzettend gewaardeerd en vind het fijn dat ik op deze manier van betekenis kan zijn” verscheen eerst op WerkPro.

]]>

“Nadat ik met pensioen ben gegaan wilde ik graag mijn handen uit de mouwen steken. De hele week thuis zitten is namelijk niks voor mij. Mijn moeder heeft in woonzorgcentrum Bernlef gewoond en daarom dacht ik: misschien kan ik iets voor hen betekenen. Inmiddels werk ik al weer 7 jaar als vrijwilliger, waarvan de meeste jaren in het restaurant. Het leukste vind ik het contact met mijn collega’s en de bewoners. Kleine gebaren betekenen vaak al zoveel voor de mensen die hier wonen. Even een praatje maken of een luisterend oor bieden. Ik voel me hier ontzettend gewaardeerd en vind het fijn dat ik op deze manier van betekenis kan zijn.”

– Elma Grommel, vrijwilliger Bernlef

Vrijwilliger Elma met collega Albert

foto: Hans van der Molen

 “Ik voel me hier ontzettend gewaardeerd en vind het fijn dat ik op deze manier van betekenis kan zijn”

Het bericht “Ik voel me hier ontzettend gewaardeerd en vind het fijn dat ik op deze manier van betekenis kan zijn” verscheen eerst op WerkPro.

]]>
“De sociale contacten, het werken zonder druk en de goede sfeer bezorgen mij een plezierige dag!” https://www.werkpro.nl/werken-bij/vrijwilliger-raderwerk/ Tue, 26 Nov 2019 14:50:43 +0000 https://www.werkpro.nl/?p=209440 Het bericht “De sociale contacten, het werken zonder druk en de goede sfeer bezorgen mij een plezierige dag!” verscheen eerst op WerkPro.

]]>

“Actief bezig zijn is erg belangrijk voor mij. Na mijn pensioen wilde ik dan ook iets hebben om me mee bezig te houden. Bij kringloop Raderwerk in Buitenpost kon ik terecht als vrijwilliger. Mijn voornaamste taken zijn het innemen van gebruikte spullen en het helpen van de klanten. Inmiddels werk ik hier al weer twee jaar. De sociale contacten, het werken zonder druk en de goede sfeer bezorgen mij een plezierige dag!”

– Jurian Vaatstra, vrijwilliger kringloop Raderwerk

“De sociale contacten, het werken zonder druk en de goede sfeer bezorgen mij een plezierige dag!”

Het bericht “De sociale contacten, het werken zonder druk en de goede sfeer bezorgen mij een plezierige dag!” verscheen eerst op WerkPro.

]]>
“Het lost niet altijd de werkloosheid op, maar wel de uitzichtloosheid” https://www.werkpro.nl/werken-bij/peter/ Tue, 26 Nov 2019 14:37:12 +0000 https://www.werkpro.nl/?p=209432 Het bericht “Het lost niet altijd de werkloosheid op, maar wel de uitzichtloosheid” verscheen eerst op WerkPro.

]]>

Werkloosheid heb ik van dichtbij meegemaakt. Zowel in de buurt waar ik ben opgegroeid als in mijn familie. Gemeente Groningen kwam in de jaren 80 met een opdracht voor de aanpak van jeugdwerkloosheid. Het gaf mij veel voldoening dat ik daar deel van uit mocht maken. Niet meedoen in de samenleving is namelijk voor veel mensen heel moeilijk.

Zelfs 30 jaar later geeft het mij nog steeds een goed gevoel om mensen de kans te kunnen
bieden om werkervaring op te doen. Het lost niet altijd de werkloosheid op, maar wel de uitzichtloosheid. Het plezier wat mensen beleven door een steentje bij te dragen aan de samenleving is mooi om te zien. Vooral als dat kan leiden tot een betaalde baan.

– Peter Rutgers, directeur WerkPro

“Het lost niet altijd de werkloosheid op, maar wel de uitzichtloosheid”

Het bericht “Het lost niet altijd de werkloosheid op, maar wel de uitzichtloosheid” verscheen eerst op WerkPro.

]]>
Heel Holland recyclet: Nationale Recycleweek https://www.werkpro.nl/nieuws/heel-holland-recyclet-nationale-recycleweek/ Mon, 14 Oct 2019 12:58:20 +0000 https://www.werkpro.nl/?p=209259 Het bericht Heel Holland recyclet: Nationale Recycleweek verscheen eerst op WerkPro.

]]>

E-waste, ken je dat? Dat is al het afval met een stekker of batterij. En daar krijgen we steeds meer van. Om deze groeiende stekkerberg onder de aandacht te brengen is het deze week de Nationale recycleweek, waarbij de nadruk ligt op e-waste.

Onze kringloopwinkels zijn natuurlijk een hele goede plek om dit soort producten in te leveren, want het kan (soms dankzij een kleine reparatie) vaak nog wel een tweede ronde mee.

Wil je weten waar voor jou de dichtsbijzijnde kringloopwinkel zit? Kijk dan eens bij onze werkbedrijven of kijk op de website van iedereenrecyclet.nl.

Het bericht Heel Holland recyclet: Nationale Recycleweek verscheen eerst op WerkPro.

]]>
“Ik voel mij nuttig doordat ik mensen verder kan helpen” https://www.werkpro.nl/werken-bij/ria/ Mon, 30 Sep 2019 12:19:59 +0000 https://www.werkpro.nl/?p=209102 Het bericht “Ik voel mij nuttig doordat ik mensen verder kan helpen” verscheen eerst op WerkPro.

]]>

Al 25 jaar mag ik bij WerkPro mensen helpen en bemoedigen tijdens hun arbeidsontwikkeling. Dit doe ik als trajectbegeleider en jobcoach. Soms kom ik in contact met mensen die eigenlijk de hoop op werk al hebben opgegeven. Het is dan een uitdaging om te ontdekken wat iemand leuk vindt, waar hij of zij goed in is en een werkplek te vinden waar deze talenten verder ontwikkeld kunnen worden.

Mijn werk geeft mij energie. Ik wil graag mensen verder helpen en zorgen dat iedereen dezelfde kansen krijgt. Op die manier voel ik mij nuttig en heb ik het idee dat ik iets kan bijdragen.   

– Ria Schuur, trajectbegeleidster en jobcoach Groningen

“Ik voel mij nuttig doordat ik mensen verder kan helpen”

Het bericht “Ik voel mij nuttig doordat ik mensen verder kan helpen” verscheen eerst op WerkPro.

]]>
Kom 8 oktober speeddaten bij WerkPro https://www.werkpro.nl/nieuws/kom-8-oktober-speeddaten-bij-werkpro/ Thu, 19 Sep 2019 12:53:44 +0000 https://www.werkpro.nl/?p=209048 Het bericht Kom 8 oktober speeddaten bij WerkPro verscheen eerst op WerkPro.

]]>

Werkgevers en werkzoekenden in zorg en welzijn in Noord-Nederland gaan speeddaten op dinsdag 8 oktober. WerkPro doet mee! Ben je nieuwsgierig naar WerkPro als werkgever of naar onze mogelijkheden voor vrijwilligers? Meld je aan voor een speeddate, dan kunnen we kennismaken!

Wanneer en waar
Dinsdagmiddag 8 oktober 2019, 15.00-17.00 uur
Locatie WerkProton, Protonstraat 6 in Groningen

WerkPro
WerkPro begeleidt mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. We willen graag dat iedereen kan meedoen in de samenleving en dat talent wordt benut. In onze veelzijdige werkbedrijven is plek voor iedereen die werk of dagbesteding zoekt, maar niet goed weet wat hij kan of wil. We begeleiden mensen op de werkvloer en -afhankelijk van de trajectvorm- ook op andere leefgebieden.

Werken bij WerkPro
WerkPro heeft veel te bieden als werkgever in zorg en welzijn. Voor sociaal werkers (bijv. als trajectbegeleider of jobcoach) en voor vakmensen in o.a. horeca, fietsreparatie, kringloop, groenbeheer of houtbewerking, die het leuk vinden om anderen daarin te begeleiden.
Ook wie een stageplek of vrijwilligerswerk zoekt of zich wil oriënteren op werk, kan bij WerkPro veel  interessante kanten op. Kijk alvast op onze vacaturepagina om een beeld te krijgen. Je vragen kan je natuurlijk stellen in de speeddate.

Speeddaten bij WerkPro
WerkPro heeft altijd plek voor deelnemers en vrijwilligers en we zoeken ook regelmatig nieuwe collega’s en stagiaires. We maken daarom graag kennis met jou, als je hart hebt voor mensen, hen (zelf)vertrouwen weet te geven en wilt stimuleren om de uitdagingen in hun leven aan te gaan.  Bij WerkPro zien we graag deelnemers die zichzelf kunnen zijn en medewerkers die plezier hebben in hun werk met mensen en aan een maatschappelijke doelstelling.

Hoe werkt de speeddate-middag?
De eigenlijke speeddate is een wederzijdse oriëntatie van ± 10 minuten per persoon. Daarnaast kan je deelnemen aan een rondleiding op deze WerkPro-locatie, met o.a. werkplaatsen en een GoudGoed kringloopwinkel. Zo zie je WerkPro in bedrijf en krijg je een informatie over werksoorten en functies.

Aanmelden? Graag!
Je kunt je aanmelden per mail naar pz@werkpro.nl, liefst vóór 1 oktober. Om ons een beetje te kunnen voorbereiden op je komst, is het fijn als je alvast kunt aangeven waarop je je wilt oriënteren: regulier werk, vrijwilligerswerk, een stageplek of een traject bij WerkPro. Je krijgt dan bericht van ons met een persoonlijke uitnodiging.

Vragen?
Heb je vooraf nog vragen, neem dan contact op met pz@werkpro.nl.

Het bericht Kom 8 oktober speeddaten bij WerkPro verscheen eerst op WerkPro.

]]>
Wijkgilde Beijum, dat werkt! https://www.werkpro.nl/nieuws/wijkgilde_beijum/ https://www.werkpro.nl/nieuws/wijkgilde_beijum/#comments Thu, 25 Jul 2019 08:56:26 +0000 https://www.werkpro.nl/?p=208350 Het bericht Wijkgilde Beijum, dat werkt! verscheen eerst op WerkPro.

]]>

“Na heel veel jaren moest ik in het Wijkgilde weer moeilijke rekensommen maken en taaloefeningen doen. Dat viel best tegen, maar het is zo de moeite waard om nu eindelijk een diploma te hebben”, zegt Engelina, één van de geslaagden.

10 juli was de eerste diploma-uitreiking van Wijkgilde Beijum. Wijkgilde Beijum is een initiatief van WerkPro.

Wijkbewoners zonder diploma startten in september met de opleiding. Zij volgden een schooljaar lang in hun eigen wijk één dag per week scholing van Noorderpoort. Daarnaast liepen zij stage in de wijk, bij organisaties als Leger des Heils Noord, WIJ Beijum, het Heerdenhoes en WerkPro.

Tijdens een feestelijke ceremonie kregen de deelnemers hun allereerste diploma uit handen van wethouder Mattias Gijsbertsen van Gemeente Groningen. 
Gefeliciteerd allemaal!

Het bericht Wijkgilde Beijum, dat werkt! verscheen eerst op WerkPro.

]]>
https://www.werkpro.nl/nieuws/wijkgilde_beijum/feed/ 1
Onze website is vernieuwd https://www.werkpro.nl/nieuws/onze-website-is-vernieuwd/ Thu, 25 Jul 2019 08:25:30 +0000 https://www.werkpro.nl/?p=208338 Het bericht Onze website is vernieuwd verscheen eerst op WerkPro.

]]>

Het was je vast al opgevallen, de website is compleet vernieuwd.

We gaan meer de nadruk leggen op de mensen van WerkPro, onze deelnemers, medewerkers en partners. We hebben het natuurlijk steeds over werk, maar het gaat uiteindelijk om de mensen voor wie we het doen.

Waarom we dit doen? Lees ons ‘verhaal’, dan weet je direct meer.

Wat je nu kwijt bent vind je als het goed is gemakkelijk terug. Dan hebben we ons werk goed gedaan. Mis je belangrijke informatie? Laat het ons dan vooral weten.

Stuur je feedback naar: webredactie@werkpro.nl Bedankt voor het meedenken!

Het bericht Onze website is vernieuwd verscheen eerst op WerkPro.

]]>