Zieke medewerker

sub-7
sub-6
sub-1
sub-4
sub-2
sub-5
sub-8
sub-9
sub-10
sub-11
sub-12

Wet verbetering poortwachter

De Wet verbetering poortwachter stelt werkgevers en werknemers verantwoordelijk voor de re-integratie van een zieke werknemer. Onvoldoende inspanning leidt tot sancties voor de werkgever. WerkTools ondersteunt werkgevers bij het voldoen aan hun wettelijke verplichtingen en begeleidt de medewerker naar nieuw werk.

 

Naar nieuw werk

Zowel werknemer als werkgever hebben belang bij een goede begeleiding naar nieuw werk. De werknemer omdat die niet lang thuis wil zitten. De werkgever omdat de kosten oplopen naarmate de werkgever al langer niet werkt.

 

WerkTools start de re-integratie het liefst zo vroeg mogelijk na de ziekmelding. Het doel is om de medewerker voorzichtig weer aan de slag te laten gaan in de eigen functie of elders binnen het bedrijf. Lukt dat niet, dan zoekt WerkTools samen met de medewerker naar een nieuwe baan buiten de organisatie (tweede spoor).

 

Alle acties legt WerkTools vast in een re-integratiedossier. Met dit dossier beoordeelt het UWV of werkgever en werknemer zich voldoende in hebben gezet.

 

Derde spoor

Belandt een medewerker in de ziektewet? WerkTools kijkt hoe iemand in een voorzichtig tempo weer arbeidsfit kan raken. Dat is een traject op maat, waarbij WerkTools kijkt naar wat iemand kan en wil en of hij goed luistert naar de arts. Soms gaat iemand bij een van de projecten van WerkTools aan de slag. Daar is de nodige begeleiding om de afstand tot de arbeidsmarkt kleiner te maken.

null

Neem contact met ons op.

WerkTools helpt organisaties naar sociale winst en positieve resultaten.

Laat ons weten waar wij in kunnen ondersteunen.

Bel ons op (050) 317 52 00 of stuur een bericht via het contactformulier.