Elsa (rechts) is sinds kort bij jobcoach Anke in traject (UWV, modulair). Voor Elsa is het belangrijk dat ze op een laagdrempelige manier en zonder druk rustig kan opbouwen. Ze is nu 3x aanwezig geweest op het atelier van WerkPro in Emmen. Een keer in de twee weken, voor 1,5 uur. Dit lijkt weinig, maar Elsa geeft aan dat dit is wat ze nodig heeft.

Elsa: ‘Anke begrijpt mij en ziet mij zoals ik ben, prikt op de juiste momenten door mijn masker heen. Ze stuurt mij op een positieve manier en remt af waar nodig!’ De foto zegt genoeg: ‘het contact is puur en oprecht, het voelt goed. Alsof je een ‘goede-vriendin-bent-die-wilt-helpen’. Ik voel mij op mijn gemak, waardoor ik eerlijk durf aan te geven, wat ik wel en niet wil/kan.’

Ik maak kleine stapjes, vandaag ben ik voor het eerst 2,5 uur aanwezig. Ik heb nog energie als ik thuiskom! Ik krijg het gevoel terug dat ik erbij hoor en dat ik mag zijn wie ik ben (zonder verplichtingen).

Mijn droom? Dat ik in de toekomst weer mag gaan werken. En dat ik de zorg die ik nu ontvang en nodig heb, straks terug mag geven!

Dit traject brengt mij elke keer weer iets! Dit voelt erg fijn. Gelukkig gaat het niet te snel, langzaam opbouwen pakt positief uit.