een camping voor iedereen!

Vrijdag 30 juli opent de Heemtuin in Muntendam een minicamping voor gasten. De camping is kleinschalig van opzet en gelegen op het prachtige terrein van de Heemtuin, met uitzicht op natuurgebied tussen de Venen. Gasten kunnen gebruik maken van het paviljoen, het Mammoetpad en eindeloos wandelen of spelen in de natuur. Er is een aantal ingerichte tenten en er zijn open plekken voor mensen die met een eigen tent willen kamperen.

Een camping voor iedereen

De camping wordt, evenals de Heemtuin zelf, beheerd door stichting WerkPro. Alle werkzaamheden op de camping worden onder begeleiding uitgevoerd door mensen die werkervaring opdoen, een voortraject naar regulier werk doorlopen, dagbesteding volgen of vrijwilligerswerk doen.

Op de camping wordt ook plaats gemaakt voor gasten die zelf geen mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan. Een aantal keren per seizoen worden tenten gratis ter beschikking gesteld aan mensen die het niet kunnen betalen. Iedereen die te gast is in de Heemtuin kan een donatie doen om dit mogelijk te maken. Bij het proefkamperen in de openingsweek worden 3 tenten bewoond door gezinnen uit de omgeving.

Muntendam in de hoofdrol

In plaats van een nummer, heeft elke campingplek een eigen naam. Daarbij heeft het team zich laten inspireren door de lange geschiedenis van Muntendam en de Heemtuin. Zo tref je op de camping namen als: ’t Loug, de Schaive Klabbe, Heidebezem, Eide en Sinaasappelvrouwtje.
Wie even zoekt op internet komt via deze namen al snel terecht in Muntendam.

Een plek reserveren kan door te bellen of een mail te sturen naar 

Camping de Heemtuin
Nieuweweg 127
9649 AD Muntendam