Drie jaar geleden zat Guido thuis met een Wajong-uitkering. Hij had wel wat baantjes geprobeerd, maar zonder succes. Vanuit het UWV-traject zijn we samen op zoek gegaan naar wat Guido wel kan. Daarbij stonden zijn interesses en wensen in het werk centraal.

Guido is op basis van dagbesteding rustig begonnen bij de Havenkade in Assen. We kwamen erachter dat Guido het leuk vindt om machines te bedienen. Bovendien is hij er ook erg goed in.

Hij was ondertussen erg gegroeid in werknemersvaardigheden bij WerkPro. Het behalen van een heftruck certificaat zou Guido kunnen helpen om de stap te kunnen zetten naar werk. Gelukkig keurde het UWV de aanvraag goed en kon Guido aan de slag.

Bij de rijschool hebben ze rekening gehouden met zijn beperkingen. Guido slaagde met vlag en wimpel voor zijn heftruck rijbewijs. 

Via Arno’s netwerk was er al snel een bedrijf waar Guido met een proefplaatsing aan de slag kon. Dit is van beide kanten zo goed bevallen dat Guido nu een jaarcontract heeft! Ook thuis gaan de zaken nu veel beter omdat hij een vast werkritme heeft. 

Bij het bedrijf waar Guido werkt is alles heel goed en duidelijk omschreven. Dit is voor Guido een heel goed handvat om zijn werk goed te kunnen doen. Het brengt rust omdat hij elke dag weet wat en wanneer hij het moet doen.