Als je bij het Simplon Hostel bent geweest, is de kans groot dat je bent ontvangen door de grote vriendelijke glimlach van Eus achter de receptie. Maar wie is de persoon achter deze big smile en wat doet hij bij het Simplon Hostel? Zijn verhaal lees je hier.

Gasten ontvangen bij het hostel

“Ik ben vaak het eerste en laatste wat gasten zien bij het Simplon Hostel,” zegt Eus vol trots. Hij werkt sinds eind 2022 bij het hostel, en dan voornamelijk later op de dag – wanneer de gasten komen inchecken en het dus wat drukker is. Eus vindt dat fijn. “Dan hoef je niet te veel te wachten en kun je gewoon lekker bezig zijn met gasten.”

Werken en afstuderen

Voordat Eus aan de slag ging bij Simplon Hostel, heeft hij een burn-out gehad. “Toen ik hier net kwam, mocht ik niet te veel werken. Het begon met een paar uurtjes per keer en naarmate dat beter ging, kwamen er meer uren bij.” Tegenwoordig gaat het erg goed en werkt hij al sinds een jaar 16 uur per week. Het gaat zelfs zo goed dat Eus onlangs ook zijn diploma heeft behaald voor Podium- en Evenementtechniek.

“16 uur hier werken en ondertussen afstuderen ging heel goed, omdat het team erg veel rekening met mij hield,” vertelt Eus met zijn karakteristieke lach op zijn gezicht. “Had ik bijvoorbeeld een drukke week met school, dan werd daar in het rooster rekening mee gehouden.” Iedereen had begrip voor zijn situatie en zijn collega’s boden soms zelfs aan om een dienst over te nemen. Dit getuigt van de goede teamspirit die aanwezig is bij het hostel.

Werken aan zichzelf

Voorheen heeft Eus een poos in het ziekenhuis gewerkt, wat hij als vrij intens ervoer. In het hostel nemen mensen juist tijd voor elkaar en als er problemen zijn, kan men bij elkaar terecht. “Het is echt liefdevol en relaxed, dat vind ik fijn”. Hij zou niet terug willen gaan naar een stressvolle baan. Bij Simplon heeft Eus geleerd om weer te genieten van het werk. Hij houdt ervan om gasten gerust te stellen en helpt ze graag verder als ze arriveren in onze mooie stad. “Ik kan mij makkelijk in mensen verplaatsen en help ze graag op weg.” Daarnaast heeft Eus ook geleerd om aan zichzelf te werken en sporten is daar een groot onderdeel van. Daarom vindt hij het fijn dat hij nu 16 uur werkt, omdat hij dit goed kan combineren met sport.

Minder stress, meer genieten

In zijn tijd bij het hostel heeft Eus geleerd om de rust te bewaren en niet te veel stress te hebben mocht er eens iets misgaan. Vroeger kon hij nog veel stress ervaren als er wat misging, maar hij kan er tegenwoordig om lachen en het accepteren. Zo ook met gasten. Soms arriveren mensen bij het hostel met zware verhalen of persoonlijke problemen. Daar bekommert Eus zich om. Zo kwam hij onlangs op de kermis een oud-hostelgast tegen die toen in de problemen zat; deze persoon kwam speciaal naar Eus toe om te vertellen dat het nu erg goed ging. Eus’ gezicht licht nog meer op en vertelt vol trots: “Dat zulke momenten echt nice zijn!”

De toekomst

Eus wil graag in de techniek gaan werken. Met zijn diploma op zak kan hij veel kanten op in de evenementen- en podiumtechniek. “Maar ik zal het wel heel erg gaan missen hier,” zegt hij. Hij zou het jammer vinden om te vertrekken. Hij wil graag verbonden blijven aan het hostel, “al is het als vrijwilliger. Ik vind deze plek zo fijn dat ik het te erg zou missen als ik niet meer hier zou zijn.”

En daarmee sluiten we ons gesprek af. De positiviteit straalt van hem af en het gaat Eus zeker lukken om met zijn inzet en vriendelijkheid zijn dromen waar te maken!