succesverhaal janko op ewsum werkpro

Janko doet al een paar jaar arbeidsmatige dagbesteding Op Ewsum in Middelstum. Dit jaar heeft Janko met succes de Brancheopleiding Assistent Groen, een opleidingstraject onder auspiciën van de Academie voor Zelfstandigheid afgerond. Op de vraag wat hij het leukste aan de opleiding vond is het eigenlijk te veel om op te noemen. Hij is vooral heel erg trots op zichzelf en nog het meest op zijn doorzettingsvermogen.

Hij heeft veel geleerd over het inrichten van borders. Want hoe zorg je dat je het hele jaar door een mooie border hebt? Daarvoor moet je goed nadenken over de bloeitijd van de planten die je erin zet.

Naast de praktijk en theorie hebben de deelnemers veel over zichzelf geleerd. Elkaar helpen, samenwerken, wat vind ik leuk, hoe geef ik mijn grenzen aan? Janko geeft aan dat hij heeft geleerd om voor zichzelf op te komen. Om zijn grenzen aan te geven én daarbij rekening met de ander te houden door het bij zichzelf te houden.

Ook voor Anja was het hele traject genieten: ‘we hebben heel veel lol gehad samen’. Anja heeft de studenten geholpen met de vaktheorie. Maar tijdens die lessen leren ze zoveel meer, bijvoorbeeld om voor een groep te presenteren. De persoonlijke ontwikkeling en hoe ze nu samen werken is zo mooi om te zien. Iedereen is trots op elkaar.