WerkPro wil op delen van de organisatie een transitie maken naar een succesvolle impact onderneming. Dit betekent een verandering van organisatie en vraagt een andere manier van werken met meer focus op het perspectief van de klant consument, de klantreis. Daarnaast vraagt het om sturen op de juiste uitkomsten: naast financiƫle en omzetdoelstellingen, ook impactdoelstellingen.

Om hier ervaring mee op te doen, zijn vanuit het project 2 innovatieateliers opgestart: GoudGoeie Fietsen (hergebruik fietsen) en Atelier Nais (upcycling kringloopmateriaal). Deze pilots worden begeleid door externe adviseurs.

Onderdeel van de pilots is het werken aan de noodzakelijke randvoorwaarden voor succes, zoals het hebben van een goed onderliggend plan en focus. Hiervoor wordt als middel het business canvas model gebruikt, waarvan een versie ontwikkeld wordt die goed toepasbaar is voor de situatie bij WerkPro. WerkPro wil meer impact maken in GROEN (duurzaamheid, hergebuik) en DOEN (werk of zinvolle daginvulling voor iedereen). Daarvoor worden ook de kernwaarden van WerkPro herijkt.

Mede mogelijk gemaakt met EFRO subsidie