NAIS textiel

Op donderdag 23 november vindt bij GoudGoed aan het Damsterdiep om 16:30 uur de officiële lancering van NAIS plaats. Door middel van een modeshow presenteert NAIS zich aan het Gronings publiek. NAIS is een Gronings naaiatelier en project van WerkPro dat tweedehands stoffen gebruikt om unieke handgemaakte producten te maken zoals shoppers, etuis, kussens en bucket hats. De producten worden gemaakt door mensen die minder uitzicht hebben op regulier werk. Hierdoor krijgen zij de kans om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.

De modeshow van NAIS is een samenwerking met kringloop GoudGoed Damsterdiep. NAIS spreekt zelf van een “modeslow”, omdat ze zich richten op ‘slow fashion’, een duurzaam en stijlvol alternatief voor fast fashion. Initiatiefnemer Mirjam Schepel: “Met NAIS laten we zien dat er een duurzaam en stijlvol alternatief bestaat voor de vervuilende mode-industrie. Zo proberen we een positieve bijdrage te leveren aan een circulaire economie door het maken van unieke, kwalitatief goede producten van tweedehands stoffen. Daarmee creëren we ook kansen op de arbeidsmarkt voor wie dat kan gebruiken.”

Ook wethouder Eelco Eikenaar is aanwezig bij de lancering van NAIS: “dit soort initiatieven juich ik van harte toe, sociaal, duurzaam en circulair. Waarbij NAIS de kans biedt op een leuke werkervaringsplek voor inwoners. Ook zijn vrijwilligers welkom!”

De modeslow wordt gelopen door medewerkers van NAIS en GoudGoed. Zo laten ze zien hoe mooi en uniek duurzaam en circulair eruit kan zien. GoudGoed en NAIS werken nauw samen; textiel dat wordt ingeleverd in de containers maar niet meer geschikt is voor de kringloop, wordt door NAIS geselecteerd en hergebruikt. Zo draagt NAIS bij aan het verkleinen van de afvalberg. De modeslow is open toegankelijk vindt plaats op 23 november vanaf 16:30 uur aan het Damsterdiep 269.