We zijn heel blij dat vanaf maandag 1 juni ook onze horeca weer de deuren kan openen. Niet helemaal zoals voorheen, maar iedereen heeft hard gewerkt om elke locatie zo in te richten dan we aan de richtlijnen van het RIVM kunnen voldoen. We vragen je dan ook van tevoren te reserveren en je te houden aan de aanwijzingen van het personeel.

Nacho’s van De Prael

Vanaf maandag 1 juni, 12.00 uur kun je direct terecht bij brouwerij en proeflokaal De Prael. Ze zijn vanaf dan 7 dagen per week geopend, van 10.00 tot 22.00 uur.

 

Ook het Simplon Hostel gaat weer open. Omdat gasten moeten beschikken over eigen sanitair, zijn eerst alleen de kamers beschikbaar.

Het paviljoen en terras van de Heemtuin in Muntendam is normaal gesloten op maandag en dinsdag, maar deze maandag gaan ze speciaal open. Daarnaast serveren ze die middag ook ijscoupes! Ze bedienen (nog) niet aan tafel, maar overal staan zonnige bordjes om de route aan te geven naar het bestel- en afhaalpunt.

Walnotentaart van de Heemtuin

Het is vanaf volgende week ook weer mogelijk om een tafel te reserveren bij Horeca & Catering in Hoogezand. Van maandag tot en met vrijdag kun je tussen 11.30 en 13.30 uur komen lunchen, binnen of op het terras. Daarnaast kan je 2x per week ook nog maaltijden afhalen. Kijk voor meer informatie en het afhaalmenu op hun facebookpagina.

De winkel van De Stiep in Zuidlaren was al open, maar vanaf maandag 12 uur is het ook weer mogelijk om plaats te nemen op het terras.
En ook bij het restaurant van Bernlef in de wijk Paddepoel, kun je weer aanschuiven voor een warme maaltijd.

Vanaf 2 juni kun je weer bij Eeterie de Globe aanschuiven. Vanaf 12 uur serveren ze broodjes, soep en ijs. Het avondeten kan op twee momenten, van 16.30 tot 18.00 en van 18.15 tot 20.00 uur. Zo is er tussendoor genoeg tijd om de tafels goed schoon te maken. Het is ook mogelijk om op het terras te eten. Dat kan an 17.00 tot 20.00 uur.

Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau gaat vanaf dinsdag ook weer open. Lekker lunchen kan van 11:30 tot 14:30 uur. Voor de avond kun je in 2 blokken dineren, van 17:00 tot 19:00 uur en van 19:30 tot 21:30 uur. Ook eten laten bezorgen blijft mogelijk.

De theeschenkerij op het prachtige landgoed Ewsum is volgende week van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 12.00 tot 16.00 uur.

De Kiosk in het stadspark en wijkhotel Stee in Stad waren al open en dat blijft zo.

Heb je ook zo’n zin om weer op deze locaties langs te komen? Kijk dan eerst even op de website of facebookpagina van de locatie die je wilt bezoeken. Hier staan alle richtlijnen en contactgegevens om te kunnen reserveren. Eet smakelijk!