Onze horecaprojecten zijn natuurlijk sinds oktober al gesloten. Toch hebben ze zeker niet stilgezeten. Door alternatieve werkzaamheden te bedenken, kon de zorg en dagbesteding voor de deelnemers zo veel mogelijk op aangepaste wijze doorgaan. We hebben een paar projecten hieronder uitgelicht:

Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau
Het Stadsrestaurant heeft sinds de vorige lockdown een eigen website opgezet om maaltijden te bestellen. Via de website is het ook mogelijk om een maaltijd te doneren. Dit is de afgelopen tijd door veel mensen en organisaties gedaan met het prachtige resultaat dat veel mensen een hart onder de riem hebben gekregen door middel van een gratis, maar heerlijke gezonde maaltijd. Het Dagblad van het Noorden schreef er een mooi artikel over.

De Prael Groningen
Ook bij De Prael Groningen was het de afgelopen tijd mogelijk om maaltijden af te halen, of een uitgebreide borrelbox te bestellen. Begin december werd er een online proeverij georganiseerd samen met vier andere brouwerijen in de stad. En op oudjaarsdag kan je ‘s middags versgebakken oliebollen komen halen. Kijk voor meer informatie op de website van De Prael.

Simplon Hostel
Het Simplon Hostel is de afgelopen tijd ingericht om vanaf nu de opvang te verzorgen van dak- en thuislozen voor Het Kopland. Simplon Hostel is daarom tot 1 maart niet geopend voor regulieren gasten.

Buurten bij Bernlef
Buurten bij Bernlef heeft geen moment stilgezeten en de keuken is 7 dagen per week open. Nu het restaurant zelf dicht is, worden alle maaltijden te voet bezorgd. In Bernlef zelf gaan ze met de ‘Au Bain Marie’-kar van verdieping naar verdieping, zodat bewoners nog steeds hun menu op de dag zelf kunnen kiezen. Dit is al die tijd gelukt door de geweldige inzet van de koks en deelnemers.

Eeterie WijKoken
Horeca en Catering Hoogezand heeft sinds kort een nieuwe naam: Eeterie WijKoken. Ze hebben de afgelopen tijd afhaal- en bezorgmaaltijden aangeboden en zijn doorgegaan met Samen aan tafel. Tot en met 24 december kun je bij WijKoken nog heerlijke zelfgebakken kniepertjes bestellen (1,50 per zakje (รก 10 stuks). Tijdens het bakken van de kniepertjes, wat toch een tijdrovende klus is, zijn veel mooie gesprekken ontstaan tussen en met de deelnemers, wat het een mooie bijkomstigheid is gebleken. Bel 0598-326237 om te bestellen of kijk op hun facebookpagina voor meer informatie.

kniepertjes

En verder?
Kijk vooral even op de websites en sociale media van de verschillende projecten om te kijken wat ze de komende tijd blijven doen. Stee in stad is bijvoorbeeld corona-proof open voor overnachtingen. Eeterie De Globe heeft de afgelopen tijd voordelige afhaalmaaltijden gemaakt. Ook bij de Heemtuin in Muntendam was het mogelijk om maaltijden op te halen. De Theeschenkerij Op Ewsum was gesloten voor bezoekers, maar ook daar werd achter de schermen gewoon doorgewerkt aan lekkere taarten en het maken van verrassingspakketten.