” Simpel soppen helpt het Coronavirus naar de knoppen”

We zien dat de speeltuinen bij uitstek een plek zijn waar kinderen even komen spelen in deze tijd van de coronacrisis. Ouders houden toezicht op de anderhalve meter afstand bij zichzelf en hun kinderen. Toch ontkomen we er niet aan dat verschillende kinderen bij het spelen de toestellen aanraken, ertegenaan niezen of hoesten. Dit komt neer op intensief handcontact via de metalen en plastic speeltoestellen. En dat draagt bij aan de verspreiding van het virus. Met simpel soppen met afwasmiddel bestrijden buurtbewoners de verspreiding van het virus.

Om te voorkomen dat we onze kinderen alsnog blootstellen aan het coronavirus of andere virussen, is buurtbewoner Fransien Volgenant op het idee gekomen om de speeltoestellen te reinigen. We hangen ook meteen een toelichting op, met de oproep om te helpen reinigen. We zorgen door te soppen dat onze kinderen minder snel ziek worden of het virus mee naar huis nemen. Medebuurtbewoners en medewerkers van Duurzaam Oosterpark gaan helpen soppen en richten zich ook op de contactplekken van de ondergrondse vuilcontainers en parkeermeters.

“Ik moet er niet aan denken dat ik niet meer met m’n kinderen naar de speeltuin kan of mag.”

Het is een aanvulling op plekken in onze leefomgeving die we intensief gebruiken en die we vanwege het coronavirus vaker schoonmaken. Thuis reinigen we vaker de deurklink, onze sleutelbos en onze mobiele telefoons. In de supermarkt worden de koeldeuren door het personeel extra vaak gereinigd. Met dit initiatief hopen we dat ook de speelplekken, fitnessplekken, vuilcontainers en parkeerautomaten in de wijk wat vaker een sopje krijgen.

Wij roepen iedereen die tijd en zin heeft op om mee te helpen tegen de verspreiding van het virus door de speelplekken en andere openbare plekken met intensief handcontact in de buurt af te soppen. Een kleine moeite, en wellicht een groot effect!

“Gewoon met een doekje en wat sop. Iedereen kan het doen.”

We willen dolgraag dat deze simpele sopklus zich als een olievlek door Stad en Ommeland en daarbuiten verspreidt. Help jij mee?

Kijk voor meer informatie én het toestelformulier op de Facebookpagina van Wijkwerken Oosterpark.