Gino begon bij Eeterie de Globe toen hij op zoek was naar een stage voor zijn studie Persoonlijke begeleiding van specifieke doelgroepen. Terwijl hij stageliep bij de Globe, begon hij er ook met een zomerbaantje. Toen Janny met pensioen ging, kreeg Gino de kans om vast bij Globe te komen werken als werkbegeleider.

Zijn persoonlijke connecties met mensen die een moeilijke jeugd hadden gehad, brachten hem bij de studie Persoonlijke begeleiding en uiteindelijk bij de Globe.

“Wat je hier leert, gaat verder dan alleen werk,” zegt Gino. “Je leert mensen kennen, je helpt hen bij het navigeren door het leven.” Iedereen heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen uitdagingen. Geen enkele dag is hetzelfde.

De diversiteit van de doelgroep bij Globe biedt Gino constant nieuwe uitdagingen. “Het is een voortdurend proces van leren en groeien, voor zowel de deelnemers als de begeleiders.”

Het leukste aspect van zijn werk, legt Gino uit, is het zien van de verandering bij mensen. Van mensen die ooit in de bijstand zaten die nu een basisbaan hebben en het opbouwen van zelfvertrouwen – het zijn de kleine dingen die het verschil maken.

Iedereen is welkom bij de Globe, ongeacht achtergrond of verleden. Het warme welkom dat deelnemers en bezoekers ontvangen, creƫert een fijne en open sfeer.