Wethouders Tuit en Westendorp op bezoek bij Het Goed Hoogeveen. Foto: André Weima

WerkPro gaat een nieuwe samenwerking aan met Het Goed Hoogeveen, een toonaangevend kringloopbedrijf. De samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in de inzet van beide organisaties om duurzaam werk en hergebruik naar een hoger niveau te tillen.
Sinds de verhuizing van Het Goed naar de huidige locatie aan de Kanaalweg 2 in Hoogeveen, heeft Het Goed niet alleen een thuis gevonden voor haar betrokken medewerkers, maar ook een samenwerkingsverband opgebouwd met een enthousiaste groep deelnemers van zorgorganisatie van Daat-Drenthe. Vorig jaar werd bekendgemaakt dat Daat-Drenthe de samenwerking met Het Goed in november wilde beëindigen.

Om de deelnemers van Daat een passende en duurzame oplossing te bieden zijn de gemeente Hoogeveen en wethouders intensief in gesprek gegaan met het kringloopbedrijf. De inspanningen van Het Goed, WerkPro en gemeente hebben geleid tot de nieuwe samenwerking.

Samen met Het Goed gaat WerkPro de activiteiten van Daat-Drenthe voortzetten. Voor beide organisaties is dit een nieuw hoofdstuk en biedt het een uitgelezen kans om meer mensen een waardevolle werkplek aan te bieden via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Om de start van de nieuwe samenwerking te vieren kwamen wethouders Tuit en Westendorp agelopen woensdag bij Het Goed langs om het moment te vieren. Naast het vergroten van het aantal beschikbare deelnemersplekken, zijn beide bedrijven vastbesloten om product- en grondstofhergebruik naar een hoger niveau te tillen. Beide partijen delen een gemeenschappelijk doel om duurzaamheid te bevorderen en een positieve impact te hebben op het milieu en de lokale gemeenschap.