Op 12 september is de eerste schooldag van het WijkGilde Oude Wijken. Dit werkleertraject is bedoeld voor volwassenen die nog geen diploma of betaald werk hebben en woonachtig zijn in De Hoogte, Korrewegwijk of Oosterparkwijk. Via het wijkgilde kunnen zij in hun eigen buurt, op een laagdrempelige manier werkervaring opdoen en een diploma halen. Iedereen die meedoet aan dit project heeft zijn eigen redenen waarom dit nog niet eerder gelukt is. Wat is er mooier om dan desondanks toch nog eens dat papiertje te kunnen halen?

Het laagdrempelige van deze opleiding zit vooral in de wijkgerichte aanpak. Docenten van het Noorderpoortcollege komen lesgeven op een locatie in de wijk (Wijkcentrum Bij Van Houten) en de deelnemers worden zoveel mogelijk geplaatst op een werkplek in deze wijken. Onder andere bij de volgende organisaties wordt werkervaring opgedaan: Het Odensehuis, Sportcentrum Noord, Wijkbedrijf Het GroenHuis, Het Oude Politiebureau, Wijkcentrum Bij Van Houten.

Het project heeft al een aantal jaar succesvol gedraaid in Beijum/Lewenborg en afgelopen schooljaar ook in Paddepoel/Selwerd. Het heeft veel mensen een boost in hun zelfvertrouwen gegeven. Een aantal mensen heeft er zelfs een betaalde baan aan overgehouden.

​​​​​​​Dat het een bijzonder project is vindt ook wethouder Carine Bloemhoff. Zij zal op 12 september, de eerste lesdag, langskomen om de wijkbewoners succes te wensen. Dit schooljaar starten er maar liefst 14 zeer gemotiveerde mensen in het Wijkcentrum Bij Van Houten. Op een vruchtbaar jaar!