Wie had dat gedacht, tijdens het openingsfeest op 24 juni 2010, was dit een niet te bedenken scenario. In de Korrewegwijk werd de opening van Stee in Stad uitbundig gevierd samen met de buurtbewoners. Natuurlijk droomden de betrokken partijen over een Wijkhotel met toekomst, maar dat er geen feest gevierd zou mogen worden op het 10 jarige bestaan was ondenkbaar.

De Klimt-kamer in Stee in stad

Wij gaan door!
Nu mogen de deuren gelukkig wel open, een opluchting voor veel van de medewerkers. Eén van de doelen die destijds werd gesteld was om leer-/werkplekken te bieden voor 20 mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben of een opleiding volgen. Op dat vlak is het project geslaagd! Want ook anno nu biedt Stee in Stad nog steeds die werkplekken. Voor veel medewerkers een opstap naar werk, het concept werkt bekrachtigend; een plek waar je binnen een veilige setting kunt opbloeien.

Social Impact
Een hotel met social impact dus! Wat ook onze hotelgasten zeer waarderen. Met veel persoonlijke aandacht voor de gast en bijzondere themakamers zoals bijvoorbeeld de Mediakamer, de Klimtkamer en de Moulin Rouge kamer zijn er in de afgelopen 10 jaar duizenden mensen geweest die kennis hebben gemaakt met de Korrewegwijk en Groningen. Juist in deze onwerkelijke Corona-crisis blijkt de waarde des te meer. Het hebben van een werkplek, het kunnen aanhouden van ritme en structuur, houdt mensen op de been.

Stee Healthy Hygiëne-kit
Na de afkondiging van de maatregelen moest Stee in Stad het over een andere boeg gooien. Hoe kunnen de hotelgasten toch die ontspannen overnachting hebben of ervaren? Zo zijn er enkele kamers gebundeld tot een familie-kamer met eigen sanitair en wordt er een contactloos ontbijt verzorgd. De medewerkers vinden het leuk om de mensen persoonlijk te ontvangen, met zorg een schone kamer beschikbaar en met oog voor hygiëne. Daarom is het Stee Healthy Hygiëne-kit in het leven geroepen; met handschoentjes, desinfectiemiddel, doekjes én handverzorging voor de droge handen.

Feest bij bestaan 12,5 jaar?
Zoals al gezegd, Stee in Stad gaat door! Hierbij doen ze dus ook de belofte om een knalfeest te geven bij het 12,5-jarig bestaan van wijkhotel Stee in Stad. Meer weten over dit leuke project? Kijk eens op de website www.steeinstad.nl of neem contact op met Hendrieke Ritsema: 06-11689000