Vanaf 1 september aanstaande is activiteitencentrum De Vermeer onderdeel van WerkPro. Donderdag 7 september markeert wethouder Broekema de overdracht tijdens een klein feestje met alle betrokkenen.

Naar dit moment is maandenlang toegewerkt door GGZ Drenthe en WerkPro. Daarbij stond het belang van de 120 deelnemers voorop: behoud van activiteiten en dagbesteding in de buurt.

Ook de gemeente Assen is blij met deze overname. Zij ziet toekomst in de functie van deze mooie locatie in de wijk en voor de gemeente.

WerkPro gaat daar werk van maken. Het bestaande aanbod van dagbesteding en activiteiten in de lokalen van De Vermeer blijft de basis. Ook in het Grafisch Centrum en de Boekbinderij wordt gewoon doorgewerkt aan druk- en bindwerk met een goed verhaal.

Daarnaast wil WerkPro het centrum versterken met wijkgerichte activiteiten, een geïntegreerde aanpak en samenwerking. De blik naar buiten dus: wat kunnen we nog meer betekenen voor onze mensen en de mensen in de wijk? Welke verbindingen kunnen we maken om bij te dragen aan welzijn, leefbaarheid en duurzaamheid? Het is de bedoeling dat De Vermeer op termijn een plek wordt voor alle wijkbewoners, voor ontmoeting, Wmo-ondersteuning of om mee te doen.

WerkPro is geen onbekende in Assen. Aan de Havenkade biedt De Kommarin dagopvang voor daklozen en hier is ook Kringloopwinkel GoudGoed Loods 18 gevestigd.