Werkplekken d’Ambacht

d’Ambacht Leeuwarden

Binnen d’Ambacht is het mogelijk werkervaring op te doen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. We voeren daarom werk uit voor een groot aantal opdrachtgevers. Bij ons ga je vanaf dag één aan de slag op een plek die bij je past en aansluit op je mogelijkheden. De begeleiding is gericht op het geven van de steun in de rug die nodig is om stappen naar werk te zetten, bijvoorbeeld door vakkennis, sociale en werknemersvaardigheden op te doen.

Naast het opdoen van werkervaring, behoort ook thuisbegeleiding tot de mogelijkheden. Deze begeleiding is erop gericht om diverse leefgebieden zoals financiën, gezondheid, sociaal netwerk, huisvesting, te bevorderen.

We zijn van maandag tot en met vrijdagmorgen geopend.

Wat hebben we te bieden?
’s Morgens beginnen we gezamenlijk met een bakje koffie voordat we aan het werk gaan. Tussen de middag eten we samen een warme maaltijd. Begeleiders en stagiaires staan klaar om te helpen met de werkzaamheden maar ook met andere lastige zaken zoals hulp bij solliciteren of werken aan eigen doelen. Ben je het Nederlands niet zo goed machtig, dan helpen we je hier ook mee, net als met beter samenwerken of structuur aanbrengen. We kijken vooral ook naar je krachten en competenties en proberen daar de werkzaamheden zoveel mogelijk bij aan te laten sluiten.

  • Je kunt ook lid worden van de cliëntenraad om op die manier mee te praten en zaken te verbeteren.
  • Als het nodig is word je gehaald en gebracht en krijg je werkkleding. Als het goed gaat is het mogelijk om mee te doen aan extra trainingen of cursussen.
  • Gedurende je traject bij d’Ambacht, is er een trajectbegeleider die je vorderingen samen met de werkbegeleider in de gaten houdt en met je bespreekt.

Werkplekken d’Ambacht

Algemeen medewerker

Binnen d’Ambacht is het mogelijk werkervaring op te doen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Als je niet zo goed weet wat je wilt of kunt, zorgen wij ervoor dat je proeft aan verschillende werksoorten. Aan het begin van je traject bespreken we alle mogelijkheden en spreken een carrousel van werkzaamheden af. We zijn van maandag tot en met vrijdagmorgen open.

Facilitair medewerker

Onder het toeziend oog van een ervaren werkbegeleider ga je binnen d’Ambacht aan het werk om meer te leren over facilitaire werkzaamheden. In eerste instantie gaat het over alle schoonmaakwerkzaamheden, binnen en buiten het gebouw. Hierbij zijn de schoonmaak van de keuken, de kantine en de toiletten van groot belang. Ook de winkel en de werkplaatsen horen erbij. Je signaleert hierbij ook of er zaken missen of gerepareerd moeten worden. Indien nodig schakel je anderen in.

Wat hebben we op deze werkplek extra te bieden?
Mocht de functie je bevallen en je hebt er oog voor, dan is het mogelijk om een HACCP-training te gaan volgen en/of Sociale Hygiëne.

Kok en gastheer/dame

Onder begeleiding van een ervaren kok, zorg jij er voor dat er elke middag een lekkere maaltijd klaarstaat voor alle werknemers. De volgende werkzaamheden behoren tot je taak:

  • je bedenkt zelf de maaltijden.
  • je doet de boodschappen.
  • je zorgt ervoor dat de keuken netjes blijft.
  • bij deze functie ben je ook verantwoordelijk voor het zetten van koffie en thee tijdens de pauzes.
  • in de middag is er tijd om creatief bezig te zijn met bijvoorbeeld het bakken van een taart.
  • meedenken over andere mogelijkheden om het werk van kok uit te breiden.

Wat hebben we op deze werkplek extra te bieden?
Als het werk je bevalt en het past bij je, is het mogelijk om mee te gaan doen aan een cursus, bijv. HACCP en sociale hygiëne.

Metaalbewerker

Onder begeleiding van een ervaren metaalbewerker ga je leren lassen, boren, slijpen en doe je constructiewerk op de metaalafdeling. Op de metaalafdeling maken wij producten in opdracht van klanten maar ook producten die wij verkopen in onze winkel. Denk hierbij aan kachels, filters en meubels van eigen ontwerp. Soms knappen we fietsen op. Je leert werken met verschillende machines en gereedschappen. We besteden vooral veel aandacht in het veilig werken met machines en materialen.

Wat hebben we op deze werkplek extra te bieden?
Je krijgt bedrijfskleding. Als het werken op de metaalafdeling je bevalt en het past bij je, is het mogelijk om cursussen te volgen die passen bij het werk.

Stoffeerder

Onder het toeziend oog van een ervaren stoffeerder, ga je in onze stoffeerderij aan het werk met stoffen voor meubels en kleding. Je doet herstelwerk en je leert omgaan met de naaimachines. We werken zowel met eenvoudige naaimachines als industriële machines. De producten die je maakt zijn voor onze winkel, maar ook in opdracht voor klanten. Je bent bezig en leert kleding maken, meubels stofferen, patronen maken en uitknippen. Je hebt contact met klanten en je bent geduldig en precies. Je leert om vragen te stellen als iets lastig is.
Voor deze functie vragen wij van jou veel creativiteit en geduld. Ook is het belangrijk dat je secuur te werk gaat.

Wat hebben we op deze werkplek extra te bieden?
Als de functie je bevalt en je hebt er gevoel voor, dan is het mogelijk om verder geschoold te worden.

Interesse? Kennismaken?
Bel trajectbegeleider Jeroen:
06 1190 8700

Adres

Cornelis Trooststraat 48
8932 BR Leeuwarden

 

Benieuwd naar meer werkplekken bij WerkPro?