Vrijwilligersportaal

Inloggen vrijwilligers

Ben je al vrijwilliger? Log hier in op je persoonlijke pagina:

Vrijwilligersvacatures

Wil je aan de slag als vrijwilliger? Vind een leuke werkplek bij WerkPro!

Door vrijwilligerswerk bij WerkPro te doen doe je niet alleen goed, het levert jou ook veel op: 

  • Je bent actief bezig en voelt je nuttig
  • Je vergroot je netwerk en bouwt sociale contacten op
  • Het staat goed op je cv
  • En daarnaast ontwikkel je jouw kennis en vaardigheden

Vrijwilligers nieuws

Ik doe vrijwilligerswerk en krijg daarvoor betaald - betaal ik dan belasting?

Je betaalt geen belasting als de vergoeding onder een maximum uurtarief, maandtarief en jaartarief blijft. Bekijk de maximale bedragen op de website van de belastingdienst:

Tarieven 2023

Hét Compliment van Drenthe 2023

In samenwerking met de provincie Drenthe organiseert CMO STAMM Hét Compliment van Drenthe 2023. Het doel van Hét Compliment van Drenthe is om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Uiteindelijk ontvangt één organisatie/initiatief Hét Compliment: een geldprijs van € 3.000,-. Het thema dit jaar is ‘’gelijke kansen’’. 

Wil je jouw vrijwilligersorganisatie/initiatief aanmelden of ken je een initiatief die in het zonnetje gezet mag worden? Meld deze dan aan tussen 4 en 30 september 2023 via:

www.provincie.drenthe.nl/compliment

 

VCT voor vrijwilligers van WerkPro

Het VCT zorgt ervoor dat alle vrijwilligers die werkzaam zijn binnen WerkPro geregistreerd zijn. Dit is belangrijk want op deze manier ben je goed verzekerd tijdens je werkzaamheden. Je krijgt ook een overeenkomst van het VCT en we maken ook het vrijwilligersbeleid zodat iedereen weet hoe we met elkaar omgaan en waar je terecht kunt met bepaalde vragen. Hier vind je het vrijwilligersbeleid.

Heel veel dingen kun je nu zelf regelen binnen het vrijwilligersportaal als je hier inlogt. Zoals bijvoorbeeld je adres wijzigen bij verhuizing of je declaratie indienen.

Ik wil graag vrijwilligerswerk doen bij WerkPro

Als je vrijwilligerswerk wilt doen bij WerkPro maar je weet nog niet zo goed wat voor werk, of je komt er niet goed uit met alle vacatures die beschikbaar zijn bij WerkPro, kun je ook contact opnemen met het VCT. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn en wat je leuk vindt.

 

Wil je meer weten over hoe wij werken bij WerkPro, wat onze missie en visie is en hoe wij bijvoorbeeld omgaan met privacy en klachten, kun je dat hier vinden.
Ook staat hier informatie over onze vertrouwenspersoon, als vrijwilliger kun je (als daar behoefte aan is) contact mee opnemen.

Voor onze vrijwilligers hebben wij een vrijwilligersbeleid en dit document kun je hier vinden.

Even voorstellen 

Ik ben Petra Brouwer en werk als Coördinator Vrijwillige inzet bij het VCT van WerkPro. VCT staat voor vrijwilligers coördinatie team.

  

Petra Brouwer
VCT@werkpro.nl
06 868 77 114
bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdagochtend van 9.30 – 12.00 uur

Cursusaanbod voor vrijwilligers 

Dit aanbod is bedoeld voor iedere vrijwilliger die actief is op een van de werkbedrijven van WerkPro.