De Prael Groningen

Proeflokaal en brouwerij met een sociale missie

De Prael Groningen

De Prael Groningen aan het Boterdiep is de nieuwste vestiging van sociale brouwerij De Prael. Andere locaties van De Prael zijn te vinden in Amsterdam en Den Haag. De Prael is niet zomaar een brouwerij, maar een brouwerij met een missie. Met proeflokalen en brouwerijen waar mensen kunnen werken wil De Prael het gat in de arbeidsmarkt dichten. En gasten laten genieten van bijzondere bieren en lekker eten. Groningen is de nieuwste locatie waar mensen in betaalde en onbetaalde dienstverbanden werken vanuit deze visie. De Prael Groningen en WerkPro delen het geloof in een arbeidsmarkt voor iedereen. Dat WerkPro ruime ervaring heeft in de horeca, maakt de samenwerking extra kansrijk. In een schitterend pand met een bijzonder binnenplein op loopafstand van Grote Markt en Martinitoren, komen mens en bier samen.

Bier dat we brouwen helpt mensen direct aan het werk en zorgt voor meer helden op de werkvloer van De Prael Groningen. Iedereen die bij De Prael Groningen werkt krijgt namelijk de kans om een opleiding te volgen en een vak te leren.

Sociaal
De Prael Groningen gelooft in een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen. Brouwerij De Prael werd door Arno en Fer opgericht in 2001 voor mensen die op de één of andere manier moeilijker aan het werk kunnen komen. Het doel van de brouwerij is allereerst om heerlijk bier uit de kraan te laten stromen, maar daarmee ook vooral werkplekken te creëren voor mensen die op de arbeidsmarkt steeds buiten de boot vallen. De Prael vindt namelijk dat iedereen een kans verdient.

De Prael Groningen is mede mogelijk gemaakt door: KansfondsVSB fonds en Instituut Gak.

CONTACT

Boterdiep 75
9712 LL Groningen
(050) 211 53 13
deprael@werkpro.nl

www.depraelgroningen.nl

Bij De Prael aan de slag?

Bekijk onze werkplekken!