De Vermeer

Activiteitencentrum

Activiteitencentrum De Vermeer

In deze voormalige school in Assen is activiteitencentrum De Vermeer gevestigd. De lokalen zijn nu ingericht voor verschillende activiteiten, zoals handvaardigheid, schilderen, werken met keramiek of hout.

Mensen die om verschillende redenen geen werk hebben, maar wel willen meedoen in de samenleving, volgen hier dagbesteding. De deelnemers ontdekken wat ze kunnen, werken in eigen tempo en leren van elkaar. Er is begeleiding en (Wmo-)ondersteuning voor wie dat nodig heeft.  

Activiteiten

Het aanbod is gevarieerd. Je kunt werken met hout, de computer, keramiek, glas of textiel, schilderen of handwerken. De kantine is de ontmoetingsruimte. Hier kunnen mensen tegen een kleine vergoeding een kopje soep of broodje krijgen.

Deelnemers kunnen op alle afdelingen van De Vermeer meewerken, zich ontwikkelen of werkervaring opdoen. Beeldend werk van deelnemers exposeren we in de galerie op locatie. Elke 2 maanden wisselt de expositie.

De Vermeer ook voor de buurt

Af en toe worden workshops en andere activiteiten georganiseerd, waar ook mensen uit de buurt aan kunnen deelnemen. Een agenda volgt z.s.m.*.

CONTACT

Pelikaanstraat 2 a
9404 CN Assen

GRAFISCH CENTRUM

e-mail: grafischcentrum@werkpro.nl
Bertus Rook: 06 82 33 86 54

Grafisch Centrum en boekbinderij

Het Grafisch Centrum maakt (ontwerpen voor) kwaliteitsdrukwerk voor externe opdrachtgevers, van particulieren tot bedrijven. Iedereen kan hier terecht voor advies en hulp bij voorbereiding (ontwerp en opmaak) en afwerking van het drukwerk.

Boekbinden is een ambacht dat we bij De Vermeer met veel plezier uitoefenen. Om oude boeken te herstellen of losse bladen een mooi omslag te geven. Ook gescheurde en losgalaten pagina’s, boekdelen of -banden kunnen we repareren.

Het unieke van ons bedrijf is dat alles handmatig wordt ingebonden, zodat het niet uitmaakt of je een enkel exemplaar wilt of een ‘oplage’. Neem contact met ons op voor een afspraak of een vrijblijvende offerte.  

*we maken een nieuwe website voor De Vermeer. T.z.t. is de activiteitenagenda natuurlijk daar te vinden. Evenals informatie over werkplekken op de verschillende afdelingen en hoe het in z’n werk gaat als je een opdracht hebt voor het Grafisch Centrum of de Boekbinderij.

 

Openingstijden Grafisch Centrum

maandag
8.30-12.00 en 12.45-16.30 uur

dinsdag
8.30-12.00 en 12.45-16.30 uur 

woensdag
8.30-12.00 en 12.45-16.30 uur

donderdag
8.30-12.00 en 12.45-16.30 uur

vrijdag 
8.30-12.00 uur