stallingen

Het beheren van fietsenstallingen, het opruimen en registreren van weesfietsen en het repareren van kapotte fietsen

Stallingen

Schoon, heel en veilig. Dat is hoe we Fietsstad Groningen het liefste zien. Bij Stallingen staat de fiets centraal. Het beheren van fietsenstallingen, het opruimen en registreren van weesfietsen en het repareren van kapotte fietsen. Maar de fiets is slechts een middel.

De missie van Stallingen is dat onze werknemers (weer) aan het werk kunnen. Ons doel is dat ze een dagritme opbouwen, werknemersvaardigheden leren en representatief zijn. De afstand tot de arbeidsmarkt verschilt – en daarom verschilt ook de begeleiding per persoon.

Stallingen zet zich sinds 1982 in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor onze werknemers (deelnemers) is het werk dagbesteding of onderdeel van een zorgtraject. We zijn 365 dagen per jaar en 7 dagen per week actief. Onze opdrachtgevers zijn de gemeente Groningen, de RUG en een aantal scholen in Groningen.

Het werk
Onze beheerders zijn verantwoordelijk voor hun stalling. Ze zijn altijd bezig en trainen hun sociale vaardigheden in de omgang met bezoekers of als fietsverkoper. Dit geeft onze werknemers de vrijheid om hun werkdag zelf in te delen.

Naast stallingsbeheer zijn er meer werkzaamheden: bijvoorbeeld chauffeurswerk, het registreren van fietsen, het repareren van fietsen. Het werk verschilt per afdeling.

WerkPro Stallingen vindt de ontwikkeling van haar deelnemers belangrijk. We bieden werk-leerplekken fietstechniek aan, een VCA-cursus en certificaten in bijvoorbeeld gastheerschap en veilig werken.

AFAC
De fietsen die door de milieudienst Groningen van de straat verwijderd worden komen terecht op het AFAC, een project van WerkPro. De deelnemers stallen de fietsen, noteren de gegevens en zetten de informatie op de website www.verlorenengevonden.nl. Elke werkdag tussen 16:00 en 19:00 is het AFAC geopend voor bezoekers om hun fiets op te halen.

stallingen logo

CONTACT

WerkProton
Protonstraat 6
9743 AL Groningen
(050) 577 4025
stallingen@werkpro.nl

bezoek de website 

Bij Stallingen aan de slag?

Bekijk onze werkplekken!