Werkplekken De Stiep

Over De Stiep

De Stiep is een werkproject aan de rand van Zuidlaren. We hebben een groente- en kruidentuin, fruitgaard, plantenkas, geiten, kippen, konijnen en pony’s, een boerderijwinkel, een bakkerij annex cateringkeuken en een theeschenkerij. Bij De Stiep kan je op een zinvolle manier invulling geven aan één of meerdere dagdelen dagbesteding, lekker bezig zijn met iets wat je aanspreekt en aankunt.

 

Werkplekken De Stiep

Dierverzorger

Bij de Stiep hebben we 10 konijnen, 10 geiten, 150 kippen, 4 cavia’s, 2 Shetland-pony’s en 3 grotere pony’s. Al deze dieren hebben dagelijks verzorging nodig. Voeren en water geven, hokken verschonen, eieren rapen, pony’s en geiten in/uit het land doen, pony’s borstelen etc. Vind je het leuk om met dieren te werken dan is er keuze genoeg.

Werken in de tuin of kas

In de verschillende tuinen en fruitgaard zorgen we er samen voor dat de gewassen op een zo groen en biologische mogelijke manier geteeld worden. In de plantenkas kweken we de wat kwetsbare gewassen zoals tomaten, komkommers en paprika. Verder gebruiken we de kas voor het stekken van bijvoorbeeld pachysandra’s en hedera.

Werken in de boerderijwinkel

De winkel is iedere werkdag geopend is van 9.00 – 16.00 uur. Hier verkopen we vooral heel veel eieren, maar ook producten uit eigen tuin, cakes en taarten uit eigen bakkerij en een assortiment Boerenheerlijkheden, van sapjes tot oud-Hollandse snoepjes.

Bakkerij & keuken

In de bakkerij bakken we verschillende soorten cakes en appeltaarten en maken we lunches voor vergaderingen en bijeenkomsten. Een lunch bestaat bijvoorbeeld uit belegde broodjes, soep en fruit. Als de lunch klaar is zorgen we dat het netjes op de plek van bestemming bezorgd wordt.

Theeschenkerij

Bij de theeschenkerij van De Stiep voorzie je gasten van Fair Trade koffie, thee, chocolademelk, cake en appeltaart uit eigen bakkerij en diverse belegde broodjes. Daarnaast staat er elke dag vers gemaakte soep op het menu. 

Interesse? Kennismaken?
Bel Ad:
06 8324 0957

Adres

Randweg 1
9471 TA Zuidlaren

 

Benieuwd naar meer werkplekken bij WerkPro?