Werkplekken GoudGoed Textiel

Over GoudGoed Textiel

GoudGoed Textiel verzorgt in samenwerking met de Milieudienst van de gemeente Groningen de inzameling van oude kleding en schoenen. Ongeveer 90% van alles wat binnenkomt wordt hergebruikt. Dat begint met goed sorteren op kwaliteit. Dat gebeurt op onze sorteerafdeling.

Hier werken we samen aan een goede zaak, zowel voor het milieu als voor mensen die gaan voor goed én betaalbaar. Een werkplek bij GoudGoed Textiel is niet alleen een zinvolle dagbesteding, maar ook een prima leerervaring. Eigenlijk ben je in training als circulariteitsmedewerker.

Werkplekken GoudGoed Textiel

Kleding sorteren en verwerken
Alle ingekomen textiel wordt gesorteerd op kwaliteit: A, B of C-kwaliteit. De beste kleding, A-kwaliteit, gaat naar de kringloopwinkels. Categorie B is eigenlijk net zo goed, maar net niet modieus genoeg voor de Nederlandse smaak. C-kwaliteit tenslotte voor recycling. Je werkt samen in een team, dus als je twijfelt over de kwaliteit, kan je altijd even overleggen. Alle A-kwaliteit wordt vervolgens geselecteerd voor dames, heren of kinderen, zomer of winter.

Als kledingverwerker doe je de laatste kwaliteitscontrole. Is alles oké, dan kan het kledingstuk op de juiste hanger of opgevouwen voor de voorraad.

Schoenen en tassen sorteren
Ook schoenen sorteren we op A, B of C-kwaliteit. Net als kleding is de A-kwaliteit voor de verkoop in onze kringloopwinkels. B is voor de export en C is afval.

Natuurlijk krijgen we ook tassen binnen die worden hergebruikt. Door een nieuwe eigenaar of als ‘grondstof’ voor een nieuwe tas of iets anders.


Chauffeur
Als chauffeur ben je veel onderweg met de textielbus, meestal samen met een maatje. In de gemeente Groningen zetten mensen op afgesproken dagen hun gebruikte kleding en schoenen in plastic zakken aan de straat. De textielbus haalt ze op. Verder leeg je de textielcontainers, verspreid in de stad Groningen. Je bent dus ook nogal fysiek bezig, met het laden en lossen en het wegen van de kleding.

Interesse? Kennismaken?
Bel trajectbegeleider Esther
06 15 10 22 28

 

Contact

Damsterdiep 269
9713 EE Groningen

www.goudgoed.nl 

Benieuwd naar meer werkplekken bij WerkPro?