Buurtbemiddeling

Iedereen die een conflict met zijn buren of buurtgenoten wil oplossen kan zich aanmelden bij Buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling

Iedereen die een conflict met zijn buren of buurtgenoten wil oplossen kan zich aanmelden bij Buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling Groningen

Wat is Buurtbemiddeling?
Ergernissen, conflicten, ruzies? Als je er met de buren zelf niet uitkomt, kan Buurtbemiddeling helpen om een oplossing te vinden.

Iedereen wil prettig wonen. Kleine ergernissen zoals afval in het trappenhuis of geluidsoverlast kunnen leiden tot pesterijen of zelfs ruzie. Een gesprek met buren leidt niet altijd tot een oplossing. Soms lopen conflicten uit de hand en moet zelfs de politie of woningverhuurder ingrijpen. Laat het niet zover komen en schakel Buurtbemiddeling in.

Hoe werkt Buurtbemiddeling?
Buurtbemiddeling helpt mensen burenruzies op te lossen. De bemiddelaars horen het verhaal van beide buren en brengen hen samen aan tafel. Een gesprek in aanwezigheid van bemiddelaars vindt plaats op neutraal terrein, zoals een buurtcentrum. Buurtbemiddeling is gratis en succesvol. Bijna 70% van de conflicten tussen buren wordt opgelost.

Voor wie is Buurtbemiddeling?
Iedereen die een conflict met zijn buren of buurtgenoten wil oplossen kan zich aanmelden bij Buurtbemiddeling. Ook instanties zoals woningcorporaties, politie en maatschappelijk werk kunnen een beroep op ons doen.

Bekijk ook eens het volgende fillmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=AQt7qK2LZ3A

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor buurtbemiddeling? Of wil je buurtbemiddelaar worden? Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@buurtbemiddelinggroningen.nl. Je ontvangt van ons dan meer informatie.

Buurtbemiddeling aanvragen als verwijzer 
Download het formulier en vul het voor alle partijen in. Stuur het ingevulde formulier naar info@buurtbemiddelinggroningen.nl. Na aanmelding krijg je binnen 2 werkdagen een ontvangstbevestiging en daarna nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Buurtbemiddeling wordt uitgevoerd door WerkPro en is een door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid erkende buurtbemiddelingsorganisatie. Buurtbemiddeling Westerkwartier werkt samen met politie, gemeente Westerkwartier en woningbouwcorporaties Wold & Waard.

Meer weten over buurtbemiddeling? 

Voor informatie over Buurtbemiddeling kun je mailen naar: info@buurtbemiddelinggroningen.nl

Je kunt ook telefonisch contact opnemen met Buurtbemiddeling:

Groningen en Ten Boer
06 412 986 77
(coördinator Anouk Junius)

Haren
06 412 986 77
(coördinator Anouk Junius)

Download hier de flyer voor Groningen

Het Westerkwartier
coördinator Sabine Snellen van Vollenhoven
06 5381 4528
s.snellenvanvollenhoven@werkpro.nl

Download hier de flyer voor het Westerkwartier