DE STIEP

Zorgboerderij en ontmoetingsplek

Zorgboerderij De Stiep

Eén van de locaties waar WerkPro werk én begeleiding biedt is Zorgboerderij De Stiep in Zuidlaren. Op deze prachtige landelijke locatie biedt WerkPro werk en dagbesteding aan deelnemers met een (psychische) beperking. Het werk is vooral gericht op moestuin- en landschapsonderhoud, verzorgen van de dieren (paarden, geiten, konijnen, cavia’s en kippen), licht productiewerk, horeca/catering en de bakkerij. Er is een theeschenkerij en een landwinkel bij De Stiep.

Dagbesteding

We bieden dagbesteding aan mensen die niet op de reguliere arbeidsmarkt kunnen werken. De redenen zijn divers: een verstandelijke beperking, een aan autisme verwante stoornis, leerproblemen en gedragsproblematiek of een psychiatrisch verleden/heden. Maar ook verslavingsproblematiek, mensen met een Wajong of mensen vanuit de WMO, MO en BW.

Op dit project is veel aandacht voor veiligheid, structuur, gedrag en sfeer. De deelnemers zijn vaak erg op zichzelf gericht. Naast het doen van een zinvolle dagbesteding is leren samenwerken dan ook een belangrijk item. Tenslotte vervult De Stiep een functie als ontmoetingsplek voor de buurtbewoners uit de omliggende woonwijken.

Het werk

Naast een scala aan werkzaamheden, dat het onderhoud van het gehele terrein met zich meebrengt, leren de mensen allerlei vaardigheden, zoals vakmatige, werk­nemers, communicatieve en sociale vaardigheden. Ook hier geldt weer net als op alle projecten van WerkPro: werk is ook een middel. De diensten en producten die geleverd worden zijn horeca (vergader-arrangemen­ten), natuur- en milieueducatie, streekproducten (groenten en fruit), vrije uitloop eieren, scharrelvlees, catering en producten uit de bakkerij.

logo de stiep

CONTACT

Randweg 1
9471 TA Zuidlaren
(050) 409 5386
destiep@werkpro.nl

Openingstijden winkel:

ma
09.00 – 16.00
di
09.00 – 16.00 
wo
09.00 – 16.00
do
09.00 – 16.00
vr
09.00 – 16.00
za gesloten
zo gesloten 

Bij De Stiep aan de slag?

Bekijk onze werkplekken!