Heemtuin Muntendam

Een uniek natuurgebied in de gemeente Menterwolde

Heemtuin Muntendam

In een uniek natuurgebied in de gemeente Menterwolde onderhoudt WerkPro – in samenwerking met De Zijlen – het natuurbos, de cultuurtuin en de fruitboomgaard. De deelnemers aan het project zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die in eigen tempo het werk in de keuken, de bediening of het groenonderhoud doen.

Het duurzaam gebouwde paviljoen heeft zowel een binnen- als buitenterras, waar medewerkers de bezoekers graag iets serveren van de uitgebreide warme en koude kaart: van high tea tot buffetten en barbecues. Het paviljoen is te huur voor feesten en vergaderingen.

Een bijzondere activiteit is het Mammoetpad: een natuur- en speelpad waar jong en oud door de oertijd kan wandelen. Dit pad kent een eigen verhaal met (dieren)personages, te lezen in een aan te schaffen boekje.

Het Borgterrein Ewsum (Middelstum), met de kenmerkende Donjon, is in oude staat hersteld met een kas, historische tuin, fruitmuur en plantenkwekerij. WerkPro is hier gevestigd in een grote boerenschuur, gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De deelnemers onderhouden het groen, tuinen van particulieren en groenlocaties van de gemeente.

In theeschenkerij Het Koetshuys kunnen bezoekers uitrusten met een drankje en wat lekkers. Door stichting ‘Streekproducten Markten Ewsum’ worden er zomers markten georganiseerd op het terrein.

logo heemtuin muntendam

CONTACT

Nieuweweg 127
9649 AD Muntendam
(0598) 632 770
info@heemtuinmuntendam.nl 

www.heemtuinmuntendam.nl

Bij de Heemtuin aan de slag?

Bekijk onze werkplekken!

CONTACT

WerkPro 
Zilverlaan 2 
9743 RK Groningen 
(050) 317 52 00
info@werkpro.nl 

Stichting WerkPro heeft een

ANBI-status