Het Groenhuis

Van Zooi tot Mooi

Wijkbedrijf Het GroenHuis

Midden in de Korrewegwijk, een beetje verstopt tussen de huizen, zit Het GroenHuis, een nieuw project van WerkPro.

Hoewel het pand vanaf de straat niet zichtbaar is, weten de wijkbewoners het al goed te vinden. Sinds de start van het project in augustus komen er al dagelijks mensen langs. Soms om alleen even te kijken, maar vaak ook om direct aan de slag te gaan. Ideeën van wijkbewoners worden bij Het Groenhuis al snel in de praktijk uitgevoerd.

Van Zooi tot Mooi, dat is kort samengevat waarvoor je bij Het Groenhuis terecht kan. De kringloopwinkel wordt gevuld met artikelen uit de buurt. Spullen die men zelf niet meer nodig heeft, en aan de spelregels voldoen, kunnen nog prima een ronde mee.

Je kunt bij reparatiecafé Fix’m terecht om spullen te laten repareren of om te leren hoe je dat zelf doet. Gereedschap is er te leen en er zijn handige mensen in de buurt om je te kunnen helpen.

In Het Groenhuis draait het ook om ontmoeten, verbinden en samen doen. De stamtafel voor deze ontmoetingen komt natuurlijk ook uit de wijk en is omgetoverd tot echte blikvanger.

Kortom, Het GroenHuis kan zich nu al een aanwinst voor de Korrewegwijk noemen. Een plek waar buurtbewoners met goede ideeën terecht kunnen om de wijk wat duurzamer te maken.

Het GroenHuis is een verzamelplek met een werkplaats, kringloopwinkel en een ontmoetingsplek voor mensen uit de wijk.

studio spinlink logo

CONTACT

Madoerastraat 18
(buren van Het Pand en speeltuin DIB)
9715 HG Groningen
hetgroenhuis@werkpro.nl

www.wijkbedrijfhetgroenhuis.nl  

Bij Het GroenHuis aan de slag?

Bekijk onze werkplekken!